Tips


– Neem een (of twee) hamamdoek(en) mee in plaats van een handdoek! Een hamamdoek is erg licht, klein op te vouwen, neemt water goed op en droogt ook snel! Daarnaast zijn ze lekker zacht en verkrijgbaar in allemaal mooie kleuren! Ik heb de mijne van zusenzomer.nl

– Voor het inpakken van mijn koffer heb ik de packing cubes van de ikea gebruikt. Uiteraard ook handig als je een backpack inpakt! Ik vind het altijd fijn om alles lekker geordend te hebben, dus deze packing cubes waren een echte uitkomst om mijn koffer netjes te houden.

– Als je een Working Holidy Visum aanvraagt, wordt er gevraagd of je bereid bent om naar de ambassade te komen voor het geval je iets moet toelichten of dat je gecontroleerd moet worden. De meest dichtstbijzijnde locaties daarvoor zijn Londen en Berlijn. Ik heb destijds voor Berlijn gekozen, omdat ik het dan zou kunnen combineren met een weekendje Berlijn en er dan nog een leuke vakantie van zou kunnen maken.

– Een Working Holiday Visum kun je overigens maar één keer in je leven aanvragen, tenzij je drie maanden betaald Farmwork doet, dan kun je een tweede jaar krijgen. Wees dus bewust van welk visum je neemt en of je dit visum op een ander moment in je leven ook zou willen aanvragen.

-Neem geen zonnebrand van huis mee, maar koop het in Australië. De factor is hier namelijk veel hoger en dat heb je echt nodig. De Nederlandse zonnebrand biedt niet genoeg bescherming.