Mijn eerste week!


Mijn eerste week stage is voorbij gevlogen! Als ik zo terug kijk op mijn eerste week geeft het me een voldaan gevoel. De eerste paar dagen waren wel echt even wennen, het weer is anders, je mag de hele tijd eten uit de koelkast pakken van iemand die je nog nooit hebt gezien en hoewel de fysiotherapie hier wel erg op de Nederlandse fysiotherapie lijkt, zijn er toch ook een aantal verschillen. Natuurlijk heb je wel bij elk stageadres/werkplek dat ze anders te werk gaan en dat het even inkomen is, maar het is toch extra lastig als je je bevindingen in een andere taal moet schrijven. Het Engels praten/schrijven valt nog wel mee, maar ze korten hier alles af. Een mobilisatie is een mob, een manipulatie een manip en een Deep Tissue Massage een DTM. Zo zijn er nog wel 100 afkortingen voor van alles, en dan moet je natuurlijk ook doorhebben of je stagebegeleider een Deep Tissue Massage, een Release, of een Soft Tissue Massage doet (en wanneer je zit te kijken lijkt het allemaal op elkaar). Ik merk wel dat ik de afkortingen snel onder de knie krijg, dus binnen no time spreek ik waarschijnlijk ook afkortings!

Mijn collega’s zijn verder hartstikke leuk! Ik heb tot nu toe één van mijn twee stagebegeleiders ontmoet; de andere is mee met het olympisch skiteam om als fysio te ondersteunen. Hij is overigens wel de baas van de praktijk en ik heb al vernomen dat hij best strikt kan zijn. Mijn andere begeleider is best laid-back en ik kan het prima met hem vinden. Ik heb ook meegelopen met een andere vrouwelijke collega en van haar leer ik ook een hoop. De collega’s zijn allemaal erg geïnteresseerd en behulpzaam; met één collega zijn we zaterdag zelfs naar het nationaal park geweest! Wat een prachtig park is dat! Ik had op internet al gelezen dat er soms koala’s te vinden zijn, dus dat was dan ook het doel voor die dag! Helaas heb ik uiteindelijk geen koala’s gezien, maar wel een leguaan die een soort egel aan het verslinden was. Het nationaal park ligt aan de oceaan en er zijn ook een hoop strandjes die je kan bezoeken via het nationaal park. Je ziet dus gerust een hoop surfers met hun surfboard’s ploeteren om bij die standjes te komen.

 

 

 

 

Na het park zijn we nog even naar het strand geweest. Noosa heeft een prachtig strand genaamd Main Beach, en aan Main Beach ligt Hastings Street, een straatje met allemaal (ietwat prijzige) winkels en restaurants. Op het strand was dit weekend een groot zwemevenement, Noosa Swim, dus het was wat drukker dan normaal, maar er was nog steeds een erg relaxte sfeer en het viel me eigenlijk wel mee met de drukte! Mocht je niet zo van het strand zijn, maar wil je wel zwemmen, dan kun je ook bij de Noosa River terecht. De Noosa River is vlak achter ons huis en heeft ook lekker warm water. Ongeveer vijf minuten lopen vanaf ons huis kom je bij een pad (eigenlijk een soort boardwalk) dat langs de rivier loopt en waar je in het gras of het zand kan zitten. Het werd vandaag 36 graden, dus ik besloot om de ochtend hier door te brengen. Vanwege het warme weer had ik het druk verwacht, maar het was ook hier weer lekker rustig. Perfect voor een ontspannen zondag!