Mijn eerste dag in Australië


Gisteravond rond 23:00 zijn we aangekomen in het huis in Noosa. De vluchten zijn erg goed gegaan en we hebben geen vertraging gehad. Bij de eerste vlucht hadden we zelfs extra beenruimte, dankzij Niels’ lengte (1,98). Het eten tijdens de vluchten was ook goed verzorgd, wel kregen we tijdens onze eerste vlucht om 20:00 (Nederlandse tijd) ons ontbijt, maar dat gaf niks, aangezien er ook bij ontbijt en lunch warm eten werd gegeven. Aangezien we zouden landen om 23:00 Nederlandse tijd, maar het in Singapore onderhand al 6 uur ‘s ochtends was vanwege het tijdverschil, hadden we de praktisch gezien nacht overgeslagen. Ik heb in het vliegtuig nog geprobeerd te kunnen slapen, maar dit lukte niet. Dat je in het vliegtuig ontzettend veel keus had uit verschillende films en tv series hielp ook niet echt. Ik heb uiteindelijk maar een heel seizoen van The Fresh Prince Of Bel Air gekeken. Aangekomen op Singapore was ik erg moe en toe aan mijn bed, maar toen moesten we dus nog een hele lange dag. Onze stop op Singapore verliep wel lekker ontspannen. Tijdens de tweede vlucht had ik een raamstoel en kon ik lekker een beetje slapen. Naast me zat een meisje van 10 jaar en ze vloog helemaal alleen. Ik was verbaasd en zei dat ik het wel stoer van haar vond dat ze dat durfde. Het leek de normaalste zaak van de wereld voor haar, en ze gaf zelfs aan dat ze dit eerder gedaan had. Later bleek ook dat zij permanent naar Australië ging.

Uiteindelijk kwamen we eerder dan gepland aan in Brisbane (rond 19:30). Niels en ik hadden allebei lekker een beetje kunnen bijslapen (maar expres niet te veel, anders zouden we de avond weer niet kunnen slapen!), dus we hadden genoeg energie om de bus op te zoeken waarvoor we van te voren tickets besteld hebben. We hadden de bus geboekt voor 21:45, voor het geval er vertraging zou zijn met de vlucht, maar gelukkig konden we met de ronde van 20:45 al mee. Eenmaal aangekomen werden we ontvangen door Heather, de zus van Jenny (Jenny is de vrouw die ons huis bezit. Jenny en haar man David zijn nu skiën in Japan). Heather was die dag vanuit Melbourne hier heen gekomen, dus die was ook behoorlijk aan slaap toe. Na een korte rondleiding en wat regels doorgesproken te hebben zijn we ons gaan klaarmaken om te gaan slapen. Je kan wel merken dat Jenny alles tot in de puntjes verzorgt, zo had ze voor ons beiden een heel boekwerk met alle informatie en foldertjes, onze eigen koelkast (!) was bomvol met drinken en diepvries en de algemene koelkast staat vol met maaltijden.

Dankzij de melatonine pilletjes ben ik goed in slaap gekomen. Ondanks dat ik een paar keer wakker ben geworden heb ik goed geslapen. Om 5 uur was ik al wakker, het is hier dan natuurlijk al licht en je hoort vogels de meest vreemde geluiden maken. Ik heb hierna gelukkig nog wel een beetje kunnen slapen, tot ongeveer 8 uur. Daarna heb ik het boekwerk doorgenomen, mijn koffer uitgepakt en ben ik gaan ontbijten. Na het ontbijt zijn Niels en ik nog even een wandeling gaan maken om te kijken hoe het er om ons huis uitzien, en jeetje wat is het bloedheet hier. We zijn maar gauw weer terug gegaan, aangezien we ook nog geen zonnebrand hebben kunnen kopen. Ondertussen wachten we op onze andere huisgenoot, Mohanned, die ons zo zal meenemen naar de winkels om zonnebrand te scoren!