En toen zat ik alweer op de helft!


Mijn week begon een beetje luguber. Ik had een paar weken terug aan mijn Australische moeder gevraagd of we een keer Kangaroo konden eten, omdat dat toch wel iets was wat op mijn bucket list stond. Afgelopen weekend heb ik dus vol liefde de Kangaroo’s in de Australia Zoo gevoerd, en de maandag erna doe ik de koelkast open en wat zie ik daar; Kangaroo Filet. De timing kon niet slechter. Mijn gevoel erbij was heel dubbel, aan de ene kant was ik erg benieuwd en enthousiast, maar ik zag ook steeds die schattige Kangaroo’s voor me. Uiteraard heb ik het wel gegeten, ik zat er onderhand al een tijdje naar uit te kijken, en heel erg lekker was het wel! Het was een beetje als biefstuk, maar dan wat taaier! Voor de vegatariers die dit lezen, alvast mijn excuses voor dit verhaal en onderstaande foto.

 

 

 

 

 

 

 
Het was deze week ook volle maan en dus het perfecte moment om de zonsondergang en opkomst van de maan te bekijken op een prachtige locatie: Mount Tinbeerwah. We gingen gelijk uit stage erheen, om niks van de zonsondergang te missen, en het was nog best druk boven op de berg! Het was even klimmen, maar zeker waard!

 

<- De zonsondergang

Boven op Mt. Tinbeerwah ->

 

 

 

 

Onderhand zit ik hier overigens ook alweer tien weken! De helft van mijn tijd hier is dus alweer voorbij, en ik denk dat deze tweede helft nog sneller zal gaan. Gelukkig heb ik nog veel leuke plannen op de agenda staan. Ik ben ook veel bezig met het plannen van mijn reis in Juni, die ik ga doen als ik mijn stage afgerond heb eind Mei. Ik heb veel dingen al van mijn Bucket List kunnen afvinken, maar voordat ik ga reizen wil ik graag ook nog kamperen en naar Byron Bay. Byron Bay ga ik over twee weken doen, dus dat komt nu ook alweer snel dichterbij!

Verder heb ik deze week ook nog gesurft op een wat kleinere plank (wat echt veeeel moeilijker was dan de vorige keren, toen had ik een grotere plank) een andere hele leuke wandeling gemaakt op een berg en een winkel ontdekt met allemaal Nederlandse producten! Echt nationalistisch als ik ben, heb ik gelijk wat stroopwafels gekocht. Ze smaakte helaas niet zo lekker als de echte Nederlandse, maar het was nog steeds een aangename verassing!


De berg die we hebben beklommen heet Mount Ngungun en het uitzicht was echt geweldig! Het was goed oppassen tijdens het wandelen, maar ik ben gelukkig maar één keer gevallen.

Vanwege de schoolvakanties die zich op het moment afspelen, waren de bussen ook gratis deze week. Er is een bepaalde wandeling in het nationaal park die ik al een tijdje wou doen, maar hij is wat lastiger om uit te voeren, aangezien je op een hele andere plek in Noosa uitkomt dan waar je begonnen bent. Nu de bussen gratis waren deze week, leek het me de perfecte gelegenheid om de wandeling te doen! Tijdens de wandeling kom je op een plek die Devil’s Kitchen wordt genoemd, en het was (zoals alles in het nationaal park) weer fantastisch om te zien! Het geeft je een heel erg mooi uitzicht op Sunshine Beach, wat zo’n 15 kilometer lang is! Echt een aanrader dus!

 

<- Tijdens de wandeling

Het uitzicht op Sunshine Beach ->