Een week van heerlijk eten!


Deze week heb ik op stage ook mijn kookkunsten kunnen tonen! Het is traditie dat de studenten in hun laatste week een taart bakken voor de praktijk. Nou is volgende week pas mijn laatste week, maar aangezien Niels en ik allebei in dezelfde week stoppen, leek het ons leuker als één van ons een week eerder een taart zou bakken, zodat we twee keer een dag taart hebben in plaats van twee taarten op één dag. Ik was eerlijk gezegd al weken aan het twijfelen over wat voor taart ik zou bakken (ik neem mijn taarten erg serieus). Ik heb uiteindelijk gekozen voor een appelkruimeltaart! Naar mijn mening kom ik er dan wel een beetje makkelijk mee weg, waardoor ik liever een andere taart had gebakken, maar aangezien het wat meer van Nederlandse bodem is, én het Peter’s lievelings- taart is, heb ik er uiteindelijk toch maar voor gekozen. Daarnaast heb ik ook nog brownie’s gebakken voor een aantal van mijn patiënten. Zowel de taart als de brownie’s waren goed gelukt en iedereen leek er erg blij mee!

In het weekend ben ik ook naar de Eumundi Markets geweest! Eumundi is een plaatsje ongeveer 21km van Noosa. De Eumundi Markets zijn een echte trekpleister en er worden allerlei zelfgemaakte waar verkocht. Van eten tot kunst, en van kleding tot speelgoed. Echt, ik heb nog nooit zo’n grote markt gezien! En ook heel erg veel originele etens-standjes. Er was zelfs een poffertjeskraam!


<- Dit is Tapioca! Het lijkt op een crepe, maar het is oorspronkelijk Zuid-Amerikaans en het beschikt over veel goeie voedingsstoffen en wordt zelfs gebruikt tegen medische aandoeningen! Erg gezond dus (op de nutella na).

Deze meneer speelt gitaar op vierkante gitaren! ->

 

 

 

 

<- Nederlandse poffertjes!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook heb ik deze week eindelijk weer eens een soort van auto gereden! We gingen met het hele Australische gezin Go Karten! Ik heb nog nooit gekart, dus het was wel even wennen in het begin, maar man wat was het leuk! Ik werd wel bijna van de kartbaan gereden door mijn huisgenoot, maar erg grappig was het wel!