Een week van gatenkaas en waterpret!


Deze week was één van mijn stagebegeleiders op skivakantie in Japan (megajaloers!!) en dat maakte dat ik op dinsdag en vrijdag met andere fysiotherapeuten meeliep. Voor de vrijdag was dat niet zo erg, maar op dinsdag waren er zo weinig patiënten bij de andere fysio’s dat ik er maar drie heb kunnen zien. Ook de woensdag was erg kort, vijf patiënten stonden er op de lijst. Op woensdag loop ik wel mee met Peter Hogg, de baas van de praktijk, dus saai was het zeker niet! Deze gatenkaas dagen maakte wel dat ik lekker veel aan mijn opdrachten kon werken. Maar uiteraard heb ik ook wat spannendere dingen beleefd dan alleen maar schoolwerk! Zo heb ik voor de allereerste keer gesnorkeld in de zee! Mijn ervaring met snorkelen was tot nu toe alleen maar in een binnenzwembad, dus dit was toch wel even wat indrukwekkender! Het was de eerste paar seconden even wennen om door een snorkel te ademen en het was een beetje benauwend, maar toen ik eenmaal gewend was ging het prima en kon ik zelfs duiken met mijn snorkel. We zagen allemaal prachtige vissen en ook een krab (jaja, een echte krab). De plek waar we het water ingingen bestond wel uit een hoop rotsen, en in combinatie met de golven was het lastig om in en uit het water te gaan. Toen we uit het water probeerde te klauteren, kwam er toevallig net een grote golf aan die me op een rots lanceerde. Een mooie blauwe plek op mijn linkerbil als gevolg, maar ach, zonder een aantal ‘battle scars‘ is er natuurlijk niks aan! Eenmaal veilig op het land ontdekte ik ook een snee op mijn rechter hiel, waardoor ik de dagen erna op stage een beetje mank liep. Maar hee, het was het zeker waard!

Deze week ben ik ook de Noosa River overgestoken op een surfplank, samen met een vriend van me. We besloten om naar een soort verlaten eiland te gaan om te kijken of er wat te beleven was, maar helaas, naast dat er alleen maar plantjes en takjes uit de grond groeien die aanvoelen alsof je over lego blokjes loopt en constant je voeten doorboren, was er niet zoveel op het eiland. We besloten weer terug over te steken en daar aangekomen kregen we complimenten over ons avontuur van een mevrouw. Ze vroeg ons of we niet bang waren voor de Bull Sharks die blijkbaar in de rivier leven. Ik had eerder al wel over deze haaien gehoord en dat ze weleens gesignaleerd zijn in de rivier, maar ik had eigenlijk niet gedacht dat het een groot probleem zou zijn en dacht dat het meer een gerucht was. Toch fijn dat we het overleefd hebben!

 

<- De Noosa River! Vanaf hier zijn we overgestoken naar het eiland wat in de verte te zien is.

 

 

Ik heb ook eindelijk geprobeerd om te surfen! Leren surfen was iets wat ik al heel erg lang een keer wou doen, en waar beter dan in surfparadijs Noosa! Mijn vriend uit Spanje ( de koala-magneet) is zelf ook een beginneling wat surfen betreft en hij kan gratis een surfplank lenen bij zijn hostel, dus dat kwam perfect uit! Helaas waren er net op de dag dat wij gingen surfen weinig golven, en de golven die er wel waren, waren erg klein… Aan de andere kant was het voor mij wel handig om een beetje te leren wat je moet doen in het water en het lukte me zelfs om een beetje te gaan staan! Ik viel er dan wel snel weer vanaf, omdat de golf alweer voorbij was, maar het is beter dan niets!

En ondanks de matige golven was het een prachtige stranddag! ->