Een week van brutale dieren en spierpijn!


Deze tweede week waren er minder nieuwe indrukken, maar ik heb nog steeds een hoop leuke dingen gedaan en gezien! Zo heb ik voor het eerst een acupunctuur naaldje in iemand gezet (en zelf ook één in mijn elleboog gekregen), ben ik naar Pilates geweest en hebben we nachtelijk bezoek gehad van (vermoedelijk) possums. Pilates wordt veel bij ons in de praktijk gegeven. Op woensdag middag geeft mijn stagebegeleider een les en ondanks dat ik daar niet op getest wordt en daarom niet bij hoef te zijn van hem, leek het me toch leuk om er naartoe te gaan zodat ik zelf ook wat fitter wordt deze stageperiode. Het was een les gericht op armen dit keer, en effectief was het zeker, want ik heb het de twee dagen erna nog gevoeld. Een groot verschil met wat wij leren in Nederland, is dat er veel wordt gemasseerd in onze praktijk. Ik ben van mezelf nou niet echt een krachtpatser en bij het masseren merk ik ook dat ik de kracht in mijn armen nog niet heb om genoeg druk te geven, dus vaak gebruik ik dan mijn elleboog of onderarm in combinatie met mijn lichaam om genoeg druk te geven. Naar Pilates gaan zal dus ook zeker goed zijn om beter te worden in het masseren!

Deze week heb ik ook een aantal dieren gespot. Op een ochtend liepen we de keuken binnen en bleek het dat de bananen aangevreten waren. De deuren waren op slot ‘s nachts, dus we hebben nog geen idee wie de dader is en hoe het binnengekomen is, maar ik denk dat het een possum was. Er zat er begin deze week ook al eentje op het buitendak, we hoorden ineens voetstappen op het dak alsof er een persoon op aan het lopen was. Toen we gingen kijken zagen we een possum zitten. In het nationaal park kwamen we een Goanna tegen (een soort leguaan).Ik was weer alert aan het zoeken naar Koala’s, toen we opeens geritsel hoorden. Door de bosjes banjerde een Goanna en we bleven stilstaan om naar hem te kunnen kijken en hem te filmen. Hij bleef rustig doorlopen en op een gegeven moment stak hij het wandelpad over. Ik weet niet of hij ons opgemerkt heeft, maar het leek hem in ieder geval niks te schelen. Mocht je het filmpje willen zien, het is te bekijken op mijn Facebook/Instagram (de icoontjes rechtsboven linken je naar mijn pagina’s).

De routes in het Nationaal Park!

 
<- Dit zijn de routes die te bewandelen zijn in het Nationaal Park!

 

 

 

 

 

 

Dit weekend hebben we de Tanglewood Track afgelegd, die zich voornamelijk door het bosgebied begeeft. ->

 

 

Daarnaast heb ik deze week ook goed nieuws gekregen! Ik heb mijn scriptie gehaald, met een 7! Het is heel raar dat dat deel nu ineens afgesloten is, want ik heb de afgelopen zes maanden zoveel stress ervaren door mijn scriptie en ik was erg bang dat ik hem niet in één keer zou halen. Uiteindelijk is het dus toch goed gekomen en het voelt ontzettend fijn om te merken dat mijn diploma nu steeds dichterbij komt!