Een aantal leuke nieuwe ervaringen!


Ook deze week heb ik weer een aantal prachtige dingen gezien! Één van mijn voornaamste doelen is het zien van een koala, en dan het liefst wel in het wild! Ik heb een Spaanse jongen leren kennen die mij vertelde dat hij al heel erg vaak koala’s heeft gezien in het Nationaal Park, dus we besloten om een keer samen te gaan! Er is een koffietentje aan het begin van de wandelroutes, waar je een kaart kan bekijken die aangeeft of er die dag koala’s gespot zijn, en waar ze dan gezien zijn. Helaas waren er die dag nog geen koala’s gezien, dus veel hoop gaf het niet. Mijn nieuwe Spaanse vriend zei ook dat we langs de Fairy Pools konden gaan, die zich in het Nationaal Park bevinden. Ik had hier wel een keer kort over gelezen, maar nog niet verder onderzocht waar en wat het was. Je bleek er te kunnen komen door een beetje af te wijken van de wandelroute, en je moest over de rotsen naar beneden klimmen om er te komen. De Fairy Pools zijn natuurlijke ‘zwembaden’ tussen de rotsen en naast de zee. Het was even klauteren maar o zo mooi! We besloten om op de rotsen even uit te rusten en opeens zag ik dolfijnen langs zwemmen! Ze kwamen niet met hun kop boven, maar je zag wel de rugvinnen boven het water uitkomen. Helaas was het te abrupt om te kunnen filmen, maar wellicht heb ik volgende keer meer geluk!

De Fairy Pools!

Zoek de kwaliteits verschillen!
<- Mijn foto

Foto van internet ->

 

 

Na de stop bij de Fairy Pools zijn we verder gelopen op onze wandelroute, maar helaas, geen koala’s. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant was het ook zonde geweest als ik mijn doel al zo snel gehaald had! En we hebben in ieder geval dolfijnen gezien!

Ik heb deze week ook geleerd om op een hoaver board te staan! Een vriend van me heeft zijn knie geblesseerd en om zo min mogelijk te lopen gebruikt hij zijn hoaver board. Door je gewicht naar je tenen te verplaatsen ga je vooruit. Ik wou het erg graag proberen en na wat oefenen ging het best goed! Ik ben maar één keer gevallen!

Naast dat de zomer deze week officieel is afgelopen hier (en we een aantal flinke onweers- en regenbuien voor onze kiezen hebben gehad – wel ‘s nachts gelukkig!) is op zaterdag het Noosa Surf Festival begonnen. Dit festival duurt een week en is een groot en bekend evenement in Noosa; surfers van over de hele wereld komen speciaal hiernaartoe om mee te doen in de competities. Naast de normale surfcompetities, hebben ze ook een paar erg bijzondere competities. Zo was er op zondag Dog Surfing en Costume Surfing. Hartstikke leuk allemaal zo’n festival, maar toen ik hoorde dat er ook honden de surfplank op gingen, moest en zou ik erbij zijn. We hadden goeie plaatsen op de rotsen bemachtigd waardoor we de deelnemers goed konden zien, en ja hoor, meerdere hondeneigenaars gingen met hun honden op de plank de golven in! Echt heel erg gaaf om te zien, en wat zijn die honden goed getraind om op de plank te blijven staan! Ik ben van plan om aankomende week een gokje te wagen op de surfplank, maar ik denk dat ik het niet zo goed zal kunnen als die honden!

Oh, en ik ben vandaag precies een maand in Australië en Noosa! Ik kan niet geloven dat het al een maand is, de tijd gaat (te) snel!