Dinner party’s en een nieuwe look!


Mijn week begon uiteraard goed met een vrije dag, aangezien het tweede paasdag was! Ik heb mijn Pasen heerlijk aan het strand doorgebracht, en ik was zeker niet de enige. Ik had al gehoord dat het erg druk is in Noosa tijdens Pasen, dus ik was voorbereid. Ik heb het nog nooit zo druk gezien op het strand hier, maar het is gelukkig nog altijd niet zo druk als de Nederlandse stranden tijdens een warme zomerdag. Het weer is ook weer erg mooi de afgelopen dagen, het is zelfs niet meer koud in de ochtend! Nu maar hopen dat het zo blijft.

Zoals ik in mijn vorige posts al liet doorschijnen, vind ik het ontzettend leuk om te surfen! Het enige wat ik er wel vervelend aan vind, is dat je om de minuut een bikini check moet houden. De bikini’s die ik heb zijn nou eenmaal niet echt surf-proof, maar toevallig heeft de vrouw van mijn stagebegeleider Peter een speciale zwemkleding lijn ontworpen voor watersporten zoals zwemmen en surfen! Het merk heet ‘Hive’, en het motto is “Swimwear that sticks”. Aangezien mijn ergernis over het “adjusten” van mijn bikini met elke surfsessie groeide, leek het me een goeie keus om eens te investeren in wat Hive. Omdat de kwaliteit erg goed is, is het geen goedkoop merk, maar gelukkig kon er wat van de prijs af aangezien ik met Pete samenwerk (Connecties hé!). Ik heb uiteindelijk een broekje gekocht en een Rash T-shirt (een shirt van badstof). Ik was eerst een beetje sceptisch of het nou echt zo goed zou blijven zitten, maar wauw! Ik wil hier geen reclame post van maken, maar wat een ontzettend fijne surfkleding! Ik heb tijdens het surfen geen één keer mijn bikinibroekje moeten ‘adjusten’!

<- Helemaal blij met mijn Hive surfgear!

 

 

 

 

Er is overigens geen winkel waar de kleding te koop is, alleen een webwinkel, maar Pete had ons uitgenodigd voor avondeten en toen kon ik gelijk de zwemkleding passen. Het huis van Pete en zijn vrouw is overigens erg motiverend om een goeie en succesvolle fysiotherapeut te worden. Ik had al gehoord van een andere collega dat zijn huis mooi is, maar wow! Het was boven mijn verwachtingen! Het ligt bij Sunshine beach, dus het uitzicht was ten eerste al ontzettend gaaf! Verder was het erg ruim en ze hadden meerdere guest rooms en badkamers, twee woonkamers en Peter heeft een spectaculaire surfplank collectie, van alle wereld kampioenen. “Name a world champion, and I assure you I have his board”, zei hij. Het eten was overigens ook erg lekker en het was onwijs gezellig!

Er vond deze week ook een ander belangrijk diner plaats. Er is een nieuwe huisgenoot gearriveerd, en hij begint volgende week ook zijn stage bij het Fysio adres! Onze andere huisgenoot besloot ons allemaal op pizza te trakteren, als een soort welkom diner! Het komt niet vaak voor dat we met zijn alle bij het avondeten zijn, dus dit was een bijzondere uitzondering. Daarnaast ben ik uiteraard altijd enthousiast als iemand me op pizza trakteert!

 

Met de hele familie! ->

 

 

 

 

 

Ook heb ik deze week een presentatie gegeven op mijn stageadres over hardloopgerelateerde blessures. Het is natuurlijk altijd wel even spannend om een presentatie te geven, en dan vooral een in het Engels met allemaal grammatica nazi’s om je heen, maar ik had me goed voorbereid en het ging hartstikke goed! Het was erg leuk om onderzoek te doen naar de blessures die vaak voorkomen bij hardlopen en wat je er tegen kan doen! Ik hoop ook dat mijn collega’s er iets aan zullen hebben!