Dan toch eindelijk die Koala!


Aangezien de tijd hier voorbij vliegt, leek het me verstandig om deze week naar de Australia Zoo te gaan, voordat het allemaal op de laatste weekenden aankomt en het allemaal gehaast moet. Dit zou dan dus ook betekenen dat ik eindelijk een koala zou gaan zien (helaas niet in het wild, maar het is alsnog een mijlpaal!). Via de Greyhound busmaatschappij konden we een voordelig pakket boeken met ticket en busreis. De Greyhound verzorgt veel busreizen in Australië en wanneer ik zelf ga reizen wil ik of met de Greyhound, of met een andere busmaatschappij. Dit was dus ook een mooie kans om gelijk even de Greyhound uit te testen om zo mijn keuze wat gemakkelijker te maken. De bus rijdt maar op één bepaald tijdstip, en op de heenweg vertrokken we lekker vroeg, om 07:45. Dit vroege opstaan is overigens helemaal niet erg, mijn ritme is er nu zo op aangepast dat ik rond 6 uur al wakker ben, en als ik tot 7:00/7:30 slaap, dan is het al uitslapen voor mij. Hopelijk kan ik dat in de zomer in Nederland ook nog volbrengen, want het maakt mijn dag een stuk productiever!
Maar goed, om 09:30 kwamen aan bij de dierentuin en gelukkig was het  (ondanks de schoolvakanties) niet zo heel erg druk. Mijn doel van de dag was uiteraard een koala aaien. Ik had eert gehoopt hem ook te kunnen vasthouden, maar ik kwam er toen al gauw achter dat je daar minimaal 25 dollar voor moest betalen. Dat deden ze trouwens met best veel dingen, dan kwam je bij de giraffen en kon je met je gezin voor 29 dollar een giraf voeren en ermee op de foto. Ik heb zelf drie jaar bij een dierentuin gewerkt, dus het was erg interessant om te vergelijken hoe het hier was. Aan de ene kant was het een beetje jammer dat je voor zoveel dingen moest betalen, maar het is wel een goeie marketingactie en bij een aantal marketingsstunts ging het geld ook naar een goed doel. Ik vond het vooral ook erg mooi om te zien dat echt alle dieren een mooi ruim verblijf hadden! En natuurlijk was het erg gaaf dat er vlaktes waren, waar kangaroo’s verbleven en je gewoon tussen kon lopen! Je mocht ze ook aaien en bij de winkels kon je speciaal kangaroo voer kopen! Naast het aaien en zien van de Koala’s was het voeren van de kangaroo’s denk ik toch wel één van de leukste dingen die ik heb gedaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben ook de Wildlife Warrios show gezien. In deze show laten ze prachtige vogels zien die uiteraard een aantal trucjes kunnen, en vervolgens halen ze de krokodillen in de arena (uiteraard als alle vogels weer veilig weg zijn). De familie Irwin was ook van de partij, en ze hebben een hele gave show neergezet! Ik had geen idee dat ze de show zelf deden, dus het was erg leuk om ze te zien. Bindi, Steve Irwin’s dochter, gaf voor de show zelfs een optreden. Ze kan blijkbaar best goed zingen en dansen!

Al met al een hartstikke leuke dag en zeker een aanrader!

Verder heb ik deze week ook Free Cone Day bijgewoond! Elk jaar organiseert Ben en Jerry’s deze feestdag en geven ze gratis ijsjes weg, maar wel alleen bij de ijssalons. Elk jaar weer zat ik te twijfelen om te gaan. De meest dichtstbijzijnde ijssalon is in Amsterdam, en het vereist dus best veel tijd om daar helemaal heen te gaan voor een ijsje. Maar dit jaar was het dan eindelijk wel te doen, aangezien er een ijssalon hier in Noosa zit! Overdag had ik stage tot 17:30, maar daarna ben ik meteen naar het centrum gegaan. Er stond wel een rij, maar aangezien je niet hoefde te betalen en er zes mensen ijs stonden te scheppen, was je zo door die rij heen. Ik had afgesproken met een vriend, maar hij was een paar minuten later dus ik besloot alvast in de rij te gaan staan. Een meisje van de Ben en Jerry’s zaak vertelde me welke smaken er waren en zij ook dat je zo vaak in de rij mocht komen staan als je zelf wou. Per keer kreeg je uiteraard maar één bolletje. De rij ging zo snel, dat ik mijn eerste ijsje al had toen mijn vriend eindelijk aankwam. Uiteindelijk heb ik vier ijsjes gegeten, toen was het tijd om naar huis te gaan voor het avondeten. Free Cone Day is sowieso mijn nieuwe lievelingsfeestdag!

 

 

 

 

 

 

 

Op stage gaat het verder ook nog erg goed en ik werk hard aan de verbeterpunten die voorkwamen in de tussentijdse beoordeling! Het was begin deze week wel wat kouder en regenachtiger, ik heb voor het eerst mijn vest buiten nodig gehad omdat het zo koud was op de fiets. Gelukkig is het aan het einde van de week weer wat warmer geworden!