Cycloon Debbie, Surfen en Frisbeeën!


Zoals jullie waarschijnlijk wel weten was Cycloon Debbie deze week in Australië. In principe was de ergste schade rond het midden van de werkweek rond Townsville en Mackay, wat hier ongeveer 840 tot 1200 kilometer vandaan ligt. Wij hebben dus gelukkig geen extreem weer gehad, maar we hebben wel op donderdag flinke regenbuien en windvlagen gehad. Ik heb van veel mensen gehoord dat ze zonder stroom kwamen te zitten of dat hun huis was overgestroomd met water. Ons huis is gelukkig prima in orde en we konden zelfs eerder naar huis op donderdag, omdat een hoop patiënten door het weer niet op hun afspraak konden komen en met wat geschuif in het rooster waren we al om 12:30 klaar! Veel bedrijven waren geadviseerd om om 12 uur te sluiten, dus alle winkels waren gesloten. In het begin vond ik dat een beetje overdreven, omdat het hier nou ook wel weer meeviel met de regen, maar de dag erna hoorde ik dat er wel veel bomen op de wegen waren gevallen, dus het was maar beter dat er niet teveel mensen op de weg waren.

Door deze regenachtige dag heb ik wel veel aan school kunnen werken en ik heb de grootste opdracht eindelijk af! Ik heb ook mijn tussentijdse beoordeling gekregen, want ja, ik ziet hier onderhand al acht weken dus de helft van mijn stage zit er alweer op! Ik heb een 7 gekregen, waar ik erg blij mee ben! Verder weet ik goed waar ik nog aan kan werken de komende acht weken, dus ik ben weer helemaal gemotiveerd en vol energie om aan de slag te gaan! Toch wel gek om te bedenken dat ik daarna dan gewoon klaar ben met school…

Ik heb deze week ook geleerd om te surfen! Mijn stagebegeleider nam me mee om te gaan surfen (Coolste stagebegeleider ooit!) en de golven waren die dag echt perfect voor mij om wat te oefenen! Mijn stagebegeleider surft elke week wel een paar keer en gaf me een aantal goeie tips. Het ging hartstikke goed en het lukte me zelfs om een seconde of tien te blijven staan! In het weekend wou ik het weer proberen, maar toen was het water helaas weer helemaal plat. Ze hebben betere golven voorspeld voor volgend weekend, dus laten we hopen dat het ook zo is!

 

 

 

<- Little Cove, waar ik met mijn stagebegeleider ging surfen, maar helaas was het in het weekend helemaal plat.

 

 

 

 

 

Het weer op de dagen na Cycloon Debbie was weer helemaal perfect!->

 

 

 

 

Ik heb ook een nieuwe sport ontdekt: Ultimate Frisbee! Een van mijn collega’s gaat elke zondag en zowel beginner’s als ervaren spelers zijn welkom. Eerst wordt er een halfuur geoefend en daarna 2,5 uur lang gespeeld, maar er wordt wel door gerouleerd met de spelers, dus je hebt wel wat rust tussendoor. Het werkt als volgt: er zijn twee endzones (net als bij rugby) en je moet proberen met je team de frisbee in de endzone van de tegenstander te krijgen. Uiteraard mag je niet lopen met de frisbee en je speelt in teams van 5 of 6 personen. Het was echt heel erg leuk en behoorlijk intensief! Ik hield eerst niet zo van teamsporten zoals dit, maar deze sfeer was zo relaxed en iedereen gaf tips en moedigde elkaar aan. Helaas is het een halfuur rijden vanaf ons huis (en heb ik geen auto) anders wou ik er elke week wel heen!

 

<- Zou ik de frisbee gevangen hebben of niet? We zullen het helaas nooit weten, want ik weet het ook niet meer.